fbpx
Foto: Mario Dabo

RIŽOTO OD CRVENOG RADIĆA: Kremasti specijalitet u kojeg ćete se zaljubiti!

Autor: Dnevno.hr/ T.Š.

Rižoto od crvenog radića kremasti je specijalitet kojem je uistinu teško odoljeti jednom kad ga kušate! Recept je za naše čitatelje pripremio Mario Dabo, chef kultnog zagrebačkog restorana Zelen Dvor.

Sastojci ( za 4 osobe):

1 kg crvenog radiča
1 srednji crveni luk
0,60 kg riže arborio ili carnaroli
1 žlica soka od cikle
2 žlice bučina ulja
0,05 kg maslaca
1 l povrtnog temeljca
1 žlica sira grana padana
sol i papar po želji


Priprema:

Na bučinu ulju zažutite sitno sjeckani crveni luk, dodajte grubo narezani crveni radič i opranu rižu. Podlijevajte povrtnim temeljcem i lagano miješajte, potkraj dodajte sok od cikle i ribani sir.

NE PROPUSTITE NAJNOVIJU KUHARICU: Chef kultnog zagrebačkog restorana otkriva sedam omiljenih recepata

Autor:Dnevno.hr/ T.Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.