Sojini medaljoni u ukusnom umaku: Cjelovit obrok bez mesa neće vas razočarati
RIŽOTO OD CRVENOG RADIĆA: Kremasti specijalitet u kojeg ćete se zaljubiti!
Rižoto od crvenog radića kremasti je specijalitet kojem je uistinu teško odoljeti jednom kad ga kušate! Recept je za naše čitatelje pripremio Mario Dabo, chef kultnog zagrebačkog restorana Zelen Dvor.
Sastojci ( za 4 osobe):
1 kg crvenog radiča
1 srednji crveni luk
0,60 kg riže arborio ili carnaroli
1 žlica soka od cikle
2 žlice bučina ulja
0,05 kg maslaca
1 l povrtnog temeljca
1 žlica sira grana padana
sol i papar po želji
Priprema:
Na bučinu ulju zažutite sitno sjeckani crveni luk, dodajte grubo narezani crveni radič i opranu rižu. Podlijevajte povrtnim temeljcem i lagano miješajte, potkraj dodajte sok od cikle i ribani sir.
Komentari
odražavaju
stavove
njihovih
autora,
ali
ne
nužno
i
stavove
portala
Dnevno.hr.
Molimo
čitatelje
za
razumijevanje
te
suzdržavanje
od
vrijeđanja,
psovanja
i
vulgarnog
izražavanja.
Portal
Dnevno.hr
zadržava
pravo
obrisati
komentar
bez
najave
i/li
prethodnog
objašnjenja.