fbpx
Foto: Depositphotos

RIŽOTO CARBONARA: Posebno kremasto jelo koje osvaja izgledom, mirisom i okusom

Autor: Dnevno.hr/ T. Š.

Rižoto carbonara svakako spada u ona klasična jela koja bi svatko trebao znati napraviti. Vrlo se jednostavno priprema, a potrebno vam je svega pola sata kako bi uživali u ovom kremastom i mirisnom obroku.

Sastojci:
60 g slanine ili pancete
1 žličica maslinova ulja
1 glavica ljutike
60 g riže
60 ml bijelog vina
400 ml vode (ili pilećeg temeljca)
1 žumanjak

1 žlica slatkog vrhnja
mljeveni papar


Priprema:

Popržite slaninu na maslinovu ulju i izvadite na stranu. U tavi ostavite oko 1 žlicu masnoće i na njoj popržite sitno sjeckanu ljutiku oko minute i ulijte vino. Kada se vino reducira, dodajte rižu i postupno vrući pileći temeljac. Kada je riža al dente, sklonite je s vatre i poklopite.
U manjoj posudi pjenjačom sjedinite žumanjak, slatko vrhnje, papar i sir. Umiješajte sve u rižoto. Pri posluživanju pospite mljevenim paprom ili začinima po želji.

Autor:Dnevno.hr/ T. Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.