
FINO TIJESTO I SOČNO PUNJENJE: U par koraka pripremite omiljenu zagorsku slanu savijaču!
Već dobro poznata Red Velvet torta mnogima se može učiniti kao jako komplicirana za pripremu, no zapravo je vrlo jednostavna. Ako ste početnik u kuhanju i pripremi slastica, nemojte se ustručavati isprobati i ovaj kolač. Torta je izrazito efektnog izgleda, ali još boljeg okusa, prikladna za svaku prigodu!
Sastojci:
Za biskvit:
250 g prosijanog brašna
2 jaja
1 velika žlica kakaa u prahu
115 g margarina
300 g šećera
240 ml jogurta
2 žlice crvene jestive boje za kolače
1 žličica bijelog destiliranog octa
1 žličica sode bikarbone
1/2 žličice soli
Za kremu:
360 ml slatkog vrhnja
230 g svježeg sira
230 g sira mascarponea
1 žličica vanilin šećera
115 g šećera u prahu
Priprema:
U zdjeli pomiješajte brašno, sol i kakao. U drugoj zdjeli pomiješajte jogurt s bojom za kolače. U trećoj zdjeli izmiksajte margarin sa šećerom i vanilin šećerom. Dodajte dva jaja i nastavite miksati dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Polako joj dodajte sadržaje prve i druge zdjele te dobro izmiksajte. U šalicu stavite sodu bikarbonu te je prelijte octom i pustite da odvrije.
Dodajte je u smjesu za biskvit i izmiješajte. Podijelite smjesu na dva dijela. Svaki dio izlijte u kalup i pecite oko 25 minuta na 175 °C. Pečene biskvite stavite u zamrzivač na 45 minuta da se stisnu, izvadite ih i svaki prerežite na pola.
Za kremu u jednoj zdjeli izradite slatko vrhnje u šlag. U drugu zdjelu dodajte svježi sir i mascarpone, izradite te dodajte šećer i vanilin šećer, miksajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Toj smjesi dodajte slatko vrhnje i zajedno izmiksajte. Kremu podijelite na 4 dijela te njome punite tortu i premažite je i izvana. Za ukras je izvana možete posuti kokosom. Pustite tortu da se rashladi u hladnjaku barem sat vremena prije posluživanja.
FINO TIJESTO I SOČNO PUNJENJE: U par koraka pripremite omiljenu zagorsku slanu savijaču!
SAMO PAR NAMIRNICA ZA SAVRŠENE PILEĆE ROLICE S POVRĆEM: U tren oka napravite fantastičan obrok!
BRZI TIRAMISU BEZ JAJA: Novo ruho popularnog deserta, odmah isprobajte!
SJAJAN OSLIĆ U PIVSKOM TIJESTU: Omiljeni način pripreme sočne ribe u hrskavom omotaču!