fbpx

RED VELVET TORTA: Predivnog izgleda, još boljeg okusa i za svaku prigodu!

Autor: Dnevno.hr/ T. Š.

Već dobro poznata Red Velvet torta  mnogima se može učiniti kao jako komplicirana za pripremu, no zapravo je vrlo jednostavna. Ako ste početnik u kuhanju i pripremi slastica, nemojte se ustručavati isprobati i ovaj kolač. Torta je izrazito efektnog izgleda, ali još boljeg okusa, prikladna za svaku prigodu!

Sastojci:

Za biskvit:
250 g prosijanog brašna
2 jaja
1 velika žlica kakaa u prahu
115 g margarina
300 g šećera
240 ml jogurta
2 žlice crvene jestive boje za kolače
1 žličica bijelog destiliranog octa
1 žličica sode bikarbone
1/2 žličice soli
Za kremu:
360 ml slatkog vrhnja
230 g svježeg sira
230 g sira mascarponea
1 žličica vanilin šećera
115 g šećera u prahu


Priprema:

U zdjeli pomiješajte brašno, sol i kakao. U drugoj zdjeli pomiješajte jogurt s bojom za kolače. U trećoj zdjeli izmiksajte margarin sa šećerom i vanilin šećerom. Dodajte dva jaja i nastavite miksati dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Polako joj dodajte sadržaje prve i druge zdjele te dobro izmiksajte. U šalicu stavite sodu bikarbonu te je prelijte octom i pustite da odvrije.
Dodajte je u smjesu za biskvit i izmiješajte. Podijelite smjesu na dva dijela. Svaki dio izlijte u kalup i pecite oko 25 minuta na 175 °C. Pečene biskvite stavite u zamrzivač na 45 minuta da se stisnu, izvadite ih i svaki prerežite na pola.
Za kremu u jednoj zdjeli izradite slatko vrhnje u šlag. U drugu zdjelu dodajte svježi sir i mascarpone, izradite te dodajte šećer i vanilin šećer, miksajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Toj smjesi dodajte slatko vrhnje i zajedno izmiksajte. Kremu podijelite na 4 dijela te njome punite tortu i premažite je i izvana. Za ukras je izvana možete posuti kokosom. Pustite tortu da se rashladi u hladnjaku barem sat vremena prije posluživanja.

Autor:Dnevno.hr/ T. Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.