fbpx
Foto: Depositphotos

RASKOŠNA TAVA: Pržene šnicle s povrćem u bijelom vinu za savršenu večeru

Autor: Dnevno.hr/ T. Š.

Nema ukusnijijih jela od onih spravljenih od sezonskih domaćih namirnica i kvalitetnog, svježeg mesa. Raskošna tava sa prženim šniclama i povrćem u bijelom vinu idealan je odabir za savršenu večeru koja nikoga neće razočarati.

Sastojci za 4 osobe:

500 g zamrznutih krumpirovih njoka
50 ml ekstradjevičanskog maslinova ulja
400 g telećih šnicli
100 g mrkve
80 g luka
150 g svježe crvene paprike
75 g poriluka
50 ml bijelog vina
½ žličice soli
¼ žličice Vegeta maestro crnog mljevenog papra
1 žlica Vegete
1 sjeckana rajčica Podravka
150 g tikvica


Priprema:

Narežite mrkvu i tikvicu na štapiće, luk na ploške i poriluk na kolutiće. Njoke skuhajte u blago posoljenoj vodi, isperite i iscijedite. Meso pecite dok ne dobije lijepu boju. U tavu u kojoj se peklo meso dodajte maslinovo ulje, mrkvu i luk. Pržite 2-3 minute i dodajte tikvice i poriluk. Pržite još 2 minute.
Podlijte vinom, dodajte sol, papar, Vegetu, promiješajte pa umiješajte sjeckanu rajčicu.
Pirjajte na laganoj vatri oko 5 minuta. Po potrebi dodajte malo vode.
Povrću dodajte popečene teleće trakice, kuhane njoke, dobro promiješajte i poslužite.
Po potrebi posolite i popaprite.

Autor:Dnevno.hr/ T. Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.