Punjena pileća prsa: Razveselite nepce bogatim okusom

Autor: Dnevno.hr/T.Š.

Punjena pileća prsa bogatog okusa razveselit će nepce svih ukućana sjajnim spojem nekoliko jednostavnih sastojaka.

Sastojci:


2 komada pilećih prsa
1 šalica svježeg špinata
1/2 šalice usitnjenog feta-sira
2 češnja sitno nasjeckanog češnjaka
1 žlica maslinova ulja

1/2 žličice soli
1/4 žličice papra
1/2 žličice crvene paprike u prahu
1 žlica svježeg soka od limuna
1 žličica svježeg nasjeckanog peršina

Priprema:

Oštrim nožem zarežite piletinu kako biste stvorili džep za punjenje. Pazite da ne zarežete cijeli komad, trebate samo stvoriti džep. U tavi zagrijte maslinovo ulje na srednjoj vatri. Dodajte sitno nasjeckani češnjak i špinat. Dinstajte špinat dok ne uvene i smanji svoj volumen. Maknite tavu s vatre i dodajte usitnjenu fetu, svježi sok od limuna, sol, papar i crvenu papriku u prahu. Dobro promiješajte smjesu kako biste sve sastojke sjedinili. Žlicom stavite pripremljeno punjenje u džepove koje ste napravili u pilećim prsima. Pazite da ne pretjerate s punjenjem. Da biste zatvorili džepove, možete koristiti čačkalice za pričvršćivanje. Zagrijte pećnicu na 190 °C. Pecite punjena pileća prsa na limu za pečenje obloženom papirom za pečenje. Pecite ih oko 25-30 minuta. Izvadite čačkalice prije posluživanja. Piletinu pospite svježim peršinom prije nego što je poslužite uz prilog poput pire- krumpira, pečenog povrća i salate.

Autor:Dnevno.hr/T.Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.