Pinterest

PUNČ KOCKE: Tko bi odolio ovoj savršenoj domaćoj slastici?

Autor: Z.G./Dnevno.hr

Ovo je nezaboravni zagrebački recept.

Sastojci za podlogu:

– 30 dag piškota

– rum po potrebi

Sastojci za kremu:

– 4 jaja

– 8 žlica šećera

– 1 vanilin šećer

– 3 žlice oštrog brašna

– 8 dcl mlijeka

– 10 dag grožđica močenih u malo ruma

Sastojci za premaz:

– 1 dcl vrhnja za šlag

– 2 žlice marmelade od šipka

– mljeveni orasi za posipanje

Priprema podloge:

Piškote kratko umakati u razvodnjeli rum.

Priprema kreme:

Žumanjke, šećer i vanilin šećer miksati. Pjenjačom postepeno umiješati brašno pa polako uliti toplo mlijeko. Lagano kuhati dok se ne dobije gusta krema. Skloniti s vatre i u vruće pažljivo umiješati čvrsti snijeg od bjelanjaka. Ohlađenoj kremi dodati grožđice prethodno močene u rum i ocijeđene. Složiti piškote, premazati kremom i ponavljati dok se sastojci ne potroše.

Priprema premaza: Posljednji red premazati smjesom šlaga i marmelade, te obilno posipati mljevenim orasima.

Autor:Z.G./Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.