Pržene mahune s medom: Savršena slatko-kisela kombinacija

Autor: Dnevno.hr/T.Š.

Pržene mahune s medom idealna su slatko-kisela kombinacija, čiji će vas okus oduševiti!

Sastojci:

200 g svježih mahuna, očišćenih i narezanih na komade
2 žlice maslinova ulja
2 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
2 žlice balzamičnog octa
2 žlice meda
sol i papar po ukusu
svježi peršin

Priprema:

Operite i očistite mahune te ih narežite na manje komade ako su predugi. Zagrijte maslinovo ulje na srednje jakoj tavi. Dodajte narezane mahune i pržite ih 5-7 minuta, povremeno miješajući, dok ne postanu mekane i hrskave. Dodajte sitno nasjeckani češnjak u tavu s prženim mahunama. Pržite još 1-2 minute dok češnjak ne zamiriše. Dodajte balzamični ocat i med. Promiješajte kako bi se svi sastojci sjedinili. Nastavite kuhati još 2-3 minute kako bi se umak zgusnuo i obavio mahunarke. Dodajte sol i papar i promiješajte. Mahune poslužite tople posute svježim peršinom kao prilog uz glavno jelo po želji, poput pečene piletine ili grilane svinjetine.




Autor:Dnevno.hr/T.Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.