Pinterest

PRVI PETAK NAKON BLAGDANA: Idealno vrijeme za laganu riblju juhu koja će vas oduševiti

Autor: Z.G./Dnevno.hr

Riblje jelo za petak.

Sastojci:

  • 1,30 l ribljeg temeljca
  • 400 g bijele ribe
  • 200 g luka
  • 200 g mrkve
  • 100 g korijena celera
  • 80 g peršina
  • 80 g kuhane riže
  • 80 ml vina
  • 50 g češnjaka
  • sol
  • papar u zrnu
  • lovorov list
  • maslinovo ulje
  • kriška limuna

Priprema:

Ribu očistite i stavite u lonac. Dodajte prepečeni luk, mrkvu, celer, peteljke peršina, papar u zrnu, sol, lovorov list, krišku limuna te podlijte ribljim temeljcem.

Sve skupa stavite da se lagano kuha 15 minuta. Zatim izvadite ribu.

U juhu dodajte maslinovo ulje i kuhajte još 10 minuta.

U tanjur stavite ribu, mrkvu narezanu na sitne kockice, kuhanu rižu i procijeđenu juhu.

Na kraju pospite nasjeckanim peršinom.

Autor:Z.G./Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.