Proljeće počinje marmeladom od maslačka: Sami uberite glavni sastojak

Autor: Dnevno.hr/T.Š.

Domaća marmelada od maslačka zahtijeva malo više pripreme, posebno ako ste odlučili sami ubrati glavni sastojak – maslačak. Uživajte u ukusnoj marmeladi s mirisom proljeća.

Sastojci:

300 do 400 svježe ubranih cvjetova maslačka

2 limuna
2 naranče
1 čajna žličica limunske kiseline u prahu
1 kg smeđeg šećera

Priprema:

Naberite maslačke u jutarnjim satima, kada se cvjetovi tek otvore i kada je sunčano. Ne berite poslije kiše jer tada neće imati dovoljno nektara. Birajte lokacije dalje od prometnica i ostalih onečišćenja. Cvjetove maslačka prelijte hladnom vodom te ih tako ostavite 24 sata. Nakon što procijedite cvjetove, zalijte ih s pola litre tople prokuhane i blago rashlađene vode. Dodajte sitno rezanu naranču i limun, limunsku kiselinu te šećer. Kuhajte oko pet minuta dok se šećer ne rastopi. Kada marmelada poprimi boju meda, maknite je s vatre, pustite da se ohladi pa procijedite preko gaze. Zatim je kuhajte još dvije minute i ulijte u čiste tople staklenke.




Autor:Dnevno.hr/T.Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.