
SEKELI GULAŠ: Zimsko jelo naših baka koje i danas rado pripremamo!
Isprobajte je, nećete se pokajati!
Sastojci:
1/2 kg mljevenog mesa
200 g glatkog brašna
200 g kiselog vrhnja
100 ml mlake vode
2 jaja
mala žlica soli
prašak za pecivo
2 žlice ulja
pola crvenog luka
dva režnja češnjaka
začini po želji
100 g ribanog sira
Priprema:
Usitnite crveni luk i češnjak te ih kratko prepržite, podlijevajući s malo vode. Dodajte meso te pirjajte 15 minuta, dodajte začine po želji te pirjajte još pet minuta.
Jaja izmutite i u njih dodajte vrhnje, ulje i vodu te postupno dodajte brašno pomiješano sa solju i praškom za pecivo. Miješajte dok se ne dobije glatko tijesto. Lim za pečenje nauljite i pobrašnite, dodajte pola smjese te je zapecite deset minuta na 180 stupnjeva. Izvadite i ravnomjerno rasporedite meso i sir, prelijte ostatkom tijesta i sira te pecite 20-ak minuta na 180 stupnjeva.
SEKELI GULAŠ: Zimsko jelo naših baka koje i danas rado pripremamo!
TAKO JEDNOSTAVNA, A TAKO UKUSNA: Dubrovačka torta raskošnog okusa, pun pogodak za drage goste i obitelj!
JETRICA NA LUKU: Bogat izvor proteina i mikronutrijenata, pripremite u trenu!
JEDNOSTAVNE NAMIRNICE I MALO VREMENA: Fantastična tjestenina s piletinom i graškom