Recept star više od 100 godina: Pripremite savršenu pincu za Uskrs
PRIJE NEGO SU MACARONSI POSTALI POPULARNI, PRAVA POSLASTICE BILE SU PUSLICE: Evo kako ih pripremiti!
Mekane iznutra, a zlatno obojane i hrskave izvana, puslice su od kokosa. Ovaj jednostavan desert, prije nego su mu macaronsi preuzeli tron, bili su favorit svake obitelji. No, uz ovaj jednostavan recept, ponovno će zasjesti na njima predviđeno mjesto, na obiteljsku trpezu.
Sastojci:
· 2 bjelanjka
· 1/3 šalice šećera
· pola žličice ekstrakta od vanilije
· 2 i pol šalice kokosa
Priprema:
U jednoj posudi izmiješajte bjelanjke, šećer i vaniliju pa dodajte kokos. Miješajte dok se smjesa ne poveže pa žlicom izradite malene puslice.
Položite ih na papirom za pečenje obložen lim pa ih stavite peći u pećnicu prethodno zagrijanu na 180 stupnjeva.
Pecite oko 20 minuta, dok puslice ne dobiju lijepu zlatnu boju pa ih ostavite hladiti.
Dobar tek!
ZADNJE VIJESTI
Bogata salata s pečenom tikvicom: Savršena kombinacija svježine i hrskavosti
Pohani sir s marmeladom od brusnice: Spoj okusa koji oduševljava
Započnite tjedan uz smoothie od borovnica i bademova mlijeka: Sve što vam treba u jednoj čaši