Foto: Pinterest

PRIJE NEGO SU MACARONSI POSTALI POPULARNI, PRAVA POSLASTICE BILE SU PUSLICE: Evo kako ih pripremiti!

Autor: Matea Vidić

Mekane iznutra, a zlatno obojane i hrskave izvana, puslice su od kokosa. Ovaj jednostavan desert, prije nego su mu macaronsi preuzeli tron, bili su favorit svake obitelji. No, uz ovaj jednostavan recept, ponovno će zasjesti na njima predviđeno mjesto, na obiteljsku trpezu.

Sastojci:

· 2 bjelanjka

· 1/3 šalice šećera

· pola žličice ekstrakta od vanilije

· 2 i pol šalice kokosa

Priprema:




U jednoj posudi izmiješajte bjelanjke, šećer i vaniliju pa dodajte kokos. Miješajte dok se smjesa ne poveže pa žlicom izradite malene puslice.

Položite ih na papirom za pečenje obložen lim pa ih stavite peći u pećnicu prethodno zagrijanu na 180 stupnjeva.

Pecite oko 20 minuta, dok puslice ne dobiju lijepu zlatnu boju pa ih ostavite hladiti.




Dobar tek!

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.