PRAVO SELJAČKO JELO – NAJZDRAVIJE NA SVIJETU! Kad ste zadnji put ovo jeli?

Autor: dnevno.hr

Palenta je jelo nastalo u sjevernoj Italiji, a od davnina se smatra seoskim jelom te je iznimno zdrava, ali i ukusna. Priprema se jednostavno, a može se konzumirati na bezbroj načina. Riječ je o obroku koji može konzumirati svatko, neovisno o dobi. Izvrsna je za bebe, ali i one koji imaju problema s kilogramima, kao i probavom.

Dobra, stara palenta obiluje mineralima, nutrijentima i vitaminima potrebnima tijelu za pravilno funkcioniranje, a također sprečava mnoge bolesti i sadrži zdrave masnoće koje pospješuju rad crijeva pa se zato može smatrati saveznikom za prženje kilograma. Kukuruz je zaslužan za dobar okus ovog jela, a sadrži folate, vitamine B6, K i E, tijamin te brojne druge korisne sastojke. U sto grama palente nalazi se skromih 380 kalorija, a uz to je zdrav obrok u kombinaciji s povrćem ili jogurtom, osobito za mališane.

Idealna je za djecu, ali i odrasle, smanjuje rizik od raka debelog crijeva, umanjuje hemoroide te je svakako vrijedi konzumirati.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.