Pinterest

PRAVO HRVATSKO TRADICIONALNO JELO: Janjeći paprikaš na otočki način

Autor: Z.G./Dnevno.hr

Ovo je prava domaća delikatesa.

Sastojci:

  • 85 dag janjetine od plećke
  • 3 glavice luka
  • 2 režnja češnjaka
  • 1 paprika babura
  • 2 žlice ukiseljenih kapara
  • žlica brašna
  • mljevena crvena paprika (slatka)
  • prstohvat ružmarina
  • 2 grančice peršinova lista
  • ulje
  • sol

Priprema:

Na zagrijanom ulju popržite nasjeckani luk, dodajte očišćenu i narezanu papriku, a zatim na komade narezano meso, nasjeckani i zgnječeni češnjak i ružmarin.

Uz podlijevanje toplom vodom pirjajte da meso posve omekša.


Tada meso pospite brašnom i mljevenom paprikom, prelijte s vodom, dodajte kapare i zajedno kratko pirjajte.

Zgotovljeni paprikaš pospite nasjeckanim peršinovim listom.

Paprikaš poslužite s kuhanim slanim krumpirilma ili kuhanim širokim rezancima, uz salatu od rajčice.

Autor:Z.G./Dnevno.hr
loading...
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.