Shutterstock

PRAVI LJETNI RUČAK: Pečeni mladi krumpir s preljevom od vrhnja, sira i pancete!

Autor: Zlatko Govedić

Kremastom i sočnom mladom krumpiru nitko neće moći odoljeti

Sastojci (količine prilagodite svojim potrebama):

mladi krumpir

suhi začini

maslinovo ulje

ružmarin

papar

malo maslaca

Sastojci za preljev:

kiselo vrhnje

jogurt

majoneza

češnjak (svježi izgnječeni ili u prahu)

sol

mljevena ljuta paprika

tvrdi naribani sir

panceta

PRAVO LJETNO OSVJEŽENJE: Uživat ćete u hladnom soku od lubenice i banane!

Priprema:

Operite i ogulite krumpir te ga obrišite krpom. U jednu posudu stavite krumpir i prelijte ga maslinovim uljem. Dodajte suhe začine ili sol, ružmarin i papar. Promiješajte pa stavite u nauljen pleh u koji ste dodali nekoliko listića maslaca i malo vode.

Pecite u pećnici na 200 stupnjeva oko 45 minuta.

Pancetu isjeckajte na sitno pa je blago popržite i ostavite sa strane. Promiješajte malo vrhnja, dodajte jogurt i majonezu te ostatak začina.

Preljev prelijte preko ispečenih mladih krumpira, pa naribajte tvrdi sir po njima i pospite prženom pancetom.

Autor:Zlatko Govedić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.