Pinterest

PRAVI BOSANSKI ĆEVAPI: Tajna je u izboru mesa, začinima i načinu prženja

Autor: Z.G./Dnevno.hr

Najbolji su ćevapi od miješanog mesa te nemaju puno masnoće

Sastojci:

  • 1 glavica luka
  • 1 češanj češnjaka
  • 500 g miješanog mljevenog mesa
  • 3 žlice ulja
  • 1 čaša ajvara
  • sol
  • crni papar

Priprema:

Očistite luk i narežite ga na sitne kockice. Očistite češnjak i narežite na sitne kockice ili protisnite. Meso pomiješajte s kockicama luka i češnjaka. Dodajte sol i papar.

Dobro promiješajte, oblikujte jednu veliku smjesu i zatim ju podijelite na 10 jednakih dijelova jednake veličine.

Zagrijte ulje u tavi i popržite ćevapčiće sa svih strana. Poslužite uz svježe sjeckani luk, a jede se i uz ajvar, senf i druge priloge.




Autor:Z.G./Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.