Recept star više od 100 godina: Pripremite savršenu pincu za Uskrs
POVRATAK U DJETINJSTVO! Ovako se kuha domaći grah na tradicionalan način
Svi vole grah, ali ne znaju kako ga skuhati. Ovo je najjednostavniji domaći tradicionalni recept.
Sastojci:
- 3/4 l graha
- 1 žlica masti
- 2 kuhače brašna
- 1/2 glavice luka
- 1/2 glavice češnjaka
- sol
- papar
- ocat
- voda
Priprema:
Proberite, operite i u hladnoj vodi pristavite kuhati grah.
Kad je napola kuhan, ocijedi dobro vodu, nalijte drugom vrelom vodom, posolite i pustite dalje kuhati.
Od masti i brašna napravite žuti zafrig, dodajte 1/2 gl. sitno kosanog luka i malo češnjaka, zatim razrijedite hladnom vodom.
Dodajte skuhanom grahu malo tučena papra, octa i ako je potrebno malo soli, te pusti varivo još 1/4 sata kuhati.
ZADNJE VIJESTI
Bogata salata s pečenom tikvicom: Savršena kombinacija svježine i hrskavosti
Pohani sir s marmeladom od brusnice: Spoj okusa koji oduševljava
Započnite tjedan uz smoothie od borovnica i bademova mlijeka: Sve što vam treba u jednoj čaši