Pinterest

POVRATAK U DJETINJSTVO: Ovako bake peku jednostavne, fine i ukusne ‘faširke’

Autor: Z.G./Dnevno.hr

Kao prilog “faširkama”, idealan je pire krumpir ili pak tijesto s jajima.

Sastojci:

  • 250 g mljevenog miješanog mesa
  • 1 glavica luka
  • 2 češnja češnjaka
  • 2 žlice glatkog brašna
  • sol
  • vegeta
  • papar
  • 1/3 starog kruha
  • malo mlijeka

Priprema:

U jednu posudu izlomite sredinu kruha i prelijte s malo mlijeka. Dobro izmiješajte i ostavite smjesu da malo odstoji.

U drugu posudu izmiješajte meso i luk (oba luka prethodno izrežite na male komadiće).

Spojite obje smjese i dodajte sol, papar i vegetu po želji. Sve dobro izmiješajte.

Od smjese napravite kuglice, a svaku kuglicu spljoštite dlanovima. Pritom obvezno pobrašnite ruke pa se smjesa neće lijepiti za ruke.




“Faširke” pecite u tavi na dobro zagrijanom ulju.

Autor:Z.G./Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.