Sojini medaljoni u ukusnom umaku: Cjelovit obrok bez mesa neće vas razočarati
POVRATAK U DJETINJSTVO: Ovako bake peku jednostavne, fine i ukusne ‘faširke’
Kao prilog “faširkama”, idealan je pire krumpir ili pak tijesto s jajima.
Sastojci:
- 250 g mljevenog miješanog mesa
- 1 glavica luka
- 2 češnja češnjaka
- 2 žlice glatkog brašna
- sol
- vegeta
- papar
- 1/3 starog kruha
- malo mlijeka
Priprema:
U jednu posudu izlomite sredinu kruha i prelijte s malo mlijeka. Dobro izmiješajte i ostavite smjesu da malo odstoji.
U drugu posudu izmiješajte meso i luk (oba luka prethodno izrežite na male komadiće).
Spojite obje smjese i dodajte sol, papar i vegetu po želji. Sve dobro izmiješajte.
Od smjese napravite kuglice, a svaku kuglicu spljoštite dlanovima. Pritom obvezno pobrašnite ruke pa se smjesa neće lijepiti za ruke.
“Faširke” pecite u tavi na dobro zagrijanom ulju.
Komentari
odražavaju
stavove
njihovih
autora,
ali
ne
nužno
i
stavove
portala
Dnevno.hr.
Molimo
čitatelje
za
razumijevanje
te
suzdržavanje
od
vrijeđanja,
psovanja
i
vulgarnog
izražavanja.
Portal
Dnevno.hr
zadržava
pravo
obrisati
komentar
bez
najave
i/li
prethodnog
objašnjenja.