Sirova torta od malina: Osvaja na prvi, osvježavajući zalogaj
POVRATAK U DJETINJSTVO: Bakinim čupavcima obradujte cijelu obitelj
Teško je pronaći hrvatsku obitelj u kojoj dio tradicije nije biskvit preliven čokoladom i uvaljan u kokos – dakako, riječ je o čupavcima.
Sastojci:
- 4 šalice brašna
- 4 jaja
- 2 šalice šećera
- 2 šalice ulja
- 2 jogurta
- prašak za pecivo
- višnje (po želji)
- 400 g čokolade
- 4 dl mlijeka
- 400 g kokosa
Priprema:
Za početak odvojite žumanjke od bjelanjaka. Brašno, jogurt, ulje, šećer, žumanjke i prašak za pecivo izmiksajte te na kraju lagano umutite snijeg od bjelanjaka.
Lim nauljite, pobrašnite i dodajte smjesu za biskvit. U nju dodajte očišćene višnje i pecite na 180 stupnjeva 40 minuta. Otopite čokoladu s mlijekom.
Za to vrijeme ohladite biskvit, izrežite ga na kocke i umočite u otopljenu čokoladu te uvaljajte u kokos.
Komentari
odražavaju
stavove
njihovih
autora,
ali
ne
nužno
i
stavove
portala
Dnevno.hr.
Molimo
čitatelje
za
razumijevanje
te
suzdržavanje
od
vrijeđanja,
psovanja
i
vulgarnog
izražavanja.
Portal
Dnevno.hr
zadržava
pravo
obrisati
komentar
bez
najave
i/li
prethodnog
objašnjenja.