Pinterest

Poslastica koja će vas oduševiti: Čokoladna torta ‘Meringue’!

Autor: Z.G./Dnevno.hr

U tortu Meringue možete dodati razne arome, poput ruma, likera od kave ili vanilije, a osim (ili čak umjesto) čokolade, možete dodati nasjeckane lješnjake ili druge orašaste plodove. Mašta može svašta…

Sastojci:

  • 125 g izrezanog maslaca
  • 100 g tamne čokolade (60% kakao praha) razlomljene na komadiće
  • 2 jajeta, samo malo umućena
  • 100 g šećera
  • 75 g brašna za kolače
  • 55 g mljevenih lješnjaka
  • 2 žlice kakao praha
  • 3 bjelanjka
  • 155 g šećera
  • 100 g istopljene tamne čokolade

Priprema:

Pripremite kalup (promjera 23 cm). Obložite dno papirom i pomastite ga.

Maslac i čokoladu rastopite u zdjeli iznad pare, miješajte sve vrijeme i na kraju ostavite na stranu da se malo ohladi, desetak minuta.


Umiješajte jaja u čokoladnu mješavinu, dodajte šećer, mješavinu brašna, lješnjaka i kakao praha. Sve skupa izmiješajte i izlijte u pripremljeni kalup. Pecite u pećnici zagrijanoj na 170 stupnjeva oko 30 minuta.

Dok se kolač peče pripremite Meringu: umutite bjelanjke te im polagano dodajte jednu po jednu žlicu šećera. Na kraju umiješajte istopljenu čokoladu.

Izvadite tortu iz pećnice, pojačajte pećnicu na 200 stupnjeva, po torti rasporedite pripremljenu Meringu te je vratite u pećnicu i pecite dok se ne ispeče (oko 20 minuta).

Tortu ohladite barem sat vremena. Nožem prođite okolo i oslobodite je kalupa te poslužite.

Autor:Z.G./Dnevno.hr
loading...
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.