Popečci s mladim lukom: Zdrava namirnica podiže svako jelo 

Autor: Dnevno.hr/T.Š.

Mladi luk možemo iskoristiti u kuhinji na razne načine, a jedan od njih su i ukusni popečci od nekoliko jednostavnih sastojaka.

Sastojci:

4 krumpira
2 mlada luka
2 jaja
4 žlice krumpirova škroba
2 žlice brašna
sol

Priprema:

Naribajte oguljen i opran krumpir u posudu. Mladi luk nasjeckajte na kolutiće i dodajte krumpiru. Dodajte jaja, sol i brašno te sve dobro promiješajte. Oblikujte popečke. U tavi zagrijte malo ulja pa pecite popečke na srednje jakoj vatri dok ne dobiju lijepu boju s obje strane. Kada ih stavite u tavu, lagano ih stisnite kako bi imali ravniji oblik. Izvadite ih iz tave i stavite na papirnati ubrus kako bi upili višak masnoće. Poslužite kao doručak, predjelo uz umak po ukusu ili prilog.




Autor:Dnevno.hr/T.Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.