
Tjestenina u umaku s piletinom: Neodoljiva mirisom i okusom
Sastojci:
200-250 g svježe tune (ili lososa), narezane na kockice
2 žlice sojina umaka
1 žlica sezamova ulja
1 žličica sjemenki sezama
Za rižu:
1 šalica riže kratkog zrna ili sushi riže
2 šalice vode
2 žlice rižina octa
1 žlica šećera
prstohvat soli
Još vam treba:
avokado (narezan na kriške)
krastavac (narezan na kolutove)
mladi luk (narezan)
zeleno lisnato povrće
Za umak:
2 žlice sojina umaka
1 žlica sezamova ulja
1 žličica ribljeg umaka (po želji)
1 žličica meda
sok od pola limuna
Piletina na žaru: Jednostavno i fino jelo, idealno za početnike u kuhinji
Priprema:
Pripremite rižu prema uputama na pakiranju. Nakon kuhanja dodajte rižin ocat, šećer i sol te promiješajte. Ostavite da se riža ohladi na sobnoj temperaturi. U maloj zdjeli pomiješajte sastojke za umak: sojin umak, sezamovo ulje, riblji umak (ako koristite), med i limunov sok. Stavite umak sa strane. U posebnoj zdjeli pomiješajte narezane kockice tune sa sojinim umakom i sezamovim uljem. Dodajte sjemenke sezama i ostavite da se marinira nekoliko minuta. Na dno zdjele stavite sloj ohlađene riže. Posložite svježe povrće i dodatke po želji po vrhu riže. To može uključivati narezani avokado, krastavac, mladi luk itd. Na vrh dodajte mariniranu tunu. Pokapajte sve pripremljenim umakom i po želji pospite sezamom.
Tjestenina u umaku s piletinom: Neodoljiva mirisom i okusom
Internet bruji o ovim kolačima: Osim neobičnog okusa, bogat je izvor bjelančevina
Veganski bolonjez: Oduševljava i ljubitelje mesa
Rolada od kestena i čokolade: Očaravajuća harmonija okusa