fbpx
Foto: Depositphotos

POHANE BUKOVAČE SA SEZAMOM: Jednostavna i jeftina delicija, idealna kao predjelo ili lagani obrok

Autor: Dnevno.hr/ T. Š.

Vrijeme je gljiva stoga nemojte propustiti uživati u ovim ukusnim delicijama. Bukovače su jeftina namirnica koju možete naći u gotovo svakoj trgovini. Pohajte ih uvaljane u sezam i poslužite kao predjelo s tartar umakom ili lagani obrok.

Sastojci:

500 g bukovača
4 jaja
250 g glatkog brašna
250 g krušnih mrvica
ulje, sol, sezam


Priprema:

Odvojite bukovače i odrežite peteljku. Jednu po jednu stavite u brašno, potom u razmućena i posoljena jaja te u krušne mrvice sa sezamom. Pohajte u zagrijanoj tavi u dubokom ulju dok ne dobiju lijepu zlatnu boju, otprilike sedam minuta. Stavite na papirnati ručnik kako bi se upio višak ulja i posolite po želji. Poslužite uz tartar umak i omiljenu salatu.

Autor:Dnevno.hr/ T. Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.