fbpx
7dnevno

PODERANE GAĆE: Jedinstven recept za posebnu vrstu lepinja!

Autor: 7dnevno

Lepinje, pogačice, uštipci, kako god da ih zvali i kako god da ih oblikovali, uvijek su jednako omiljeni.

Sastojci:

1 kocka svježeg kvasca

žlica šećera

2 dl toplog mlijeka

500 g brašna

2 žlice soli

malo mlake vode




Priprema:

Mlijeko ugrijte da bude toplo, a u manju posudu namrvite kvasac. Dodajte mu šećer i mlijeko i ostavite desetak minuta na toplom, da se kvasac digne. Kada je proces s kvascem gotov, u veću posudu za miješanje uspite brašno, dodajte sol te dignuti kvasac i oko jedan decilitar mlake vode.

Rukom zamijesite glatko tijesto. Da postupate ispravno, znat ćete ako se ono ne lijepi za ruke. Tijesto zatim ostavite na toplome da se diže dok se ne udvostruči. Tako dignuto prebacite na pobrašnjenu površinu, razvaljate na debljinu po želji. Nožem narežite oblike koje želite, a svakoj lepinji razrežite crtu po sredini.

U tavu ulijte mast, otopite je te na vruće dodajte poderane gaće. Kada jedna strana potamni, okrenite ih i pržite drugu stranu dok također ne potamni. Posolite po potrebi. Poderane gaće možete poslužiti uz razne pekmeze, jogurt, kiselo vrhnje, sir ili nešto drugo što imate u hladnjaku ili nešto što volite.




Autor:7dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.