Počastite se ukusnom pitom sa sirom i špinatom, gotovo u tren oka!

Autor: Dnevno.hr/T.Š.

Pripremite ukusnu pitu bogatog nadjeva od sira i špinata u tren oka i uživajte u bogatom okusu popularnog jela.

Sastojci:

500 g svježeg ili zamrznutog špinata
200 g sira fete
200 g svježeg sira (ili ricotte)
2 jaja
1 luk, sitno nasjeckan
2 češnja bijelog luka, sitno nasjeckana
maslinovo ulje
sol i papar
1 pakiranje gotovih kora za pitu (oko 10-12 kora)
maslac (ili maslinovo ulje) za premazivanje kora

Priprema:

Svježi špinat operite i osušite. Ako koristite zamrznuti špinat, odmrznite ga i ocijedite višak tekućine. U velikoj tavi, na srednjoj vatri, zagrijte malo maslinova ulja. Dodajte sitno nasjeckan luk i bijeli luk te dinstajte dok ne omekšaju. Dodajte špinat i dinstajte ga dok ne povene i tekućina ne ispari. Ako koristite svježi špinat, trebat će nekoliko minuta, dok će zamrznuti zahtijevati nešto više vremena. Začinite špinat solju i paprom. Kad je gotov, maknite tavu s vatre i ostavite da se ohladi. U velikoj zdjeli pomiješajte fetu, svježi sir, jaja i ohlađeni špinat. Prethodno zagrijte pećnicu na 180 °C. Uzmite jednu koru za pitu i stavite je na radnu površinu. Premažite je maslacem ili maslinovim uljem, a zatim stavite drugu koru na vrh i ponovno je premažite. Ponavljajte ovaj postupak dok ne složite polovicu kora. Stavite pripremljenu smjesu od špinata i sira na složene kore i ravnomjerno je rasporedite. Nastavite s ostalim korama, premažite svaku maslacem ili maslinovim uljem, sve dok ne potrošite sve kore. Zadnju koru također premažite. Pažljivo izrežite višak kora s rubova. Stavite pitu u zagrijanu pećnicu i pecite je 30-40 minuta ili dok ne postane zlatnosmeđa i hrskava. Izvadite pitu iz pećnice, ostavite je da se malo ohladi prije nego što je narežete na komade i poslužite.




Autor:Dnevno.hr/T.Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.