Pinterest

Pileći file sa šunkom i sirom: Idealan odabir za ručak koji će vas zasititi

Autor: Z.G./Dnevno.hr

Uz ovo će jelo riža biti odličan prilog, ali možete odabrati i bilo koji drugi prilog po želji.

Sastojci:

  • 10 dag sira (najbolje Podravac ili Gouda)
  • 10 dag pršuta
  • 25 dag šampinjona
  • 1 rajčica
  • 1 žličica senfa
  • 4 dcl vrhnja za kuhanje
  • 1 dcl bijelog vina
  • sol
  • papar

Priprema:

Piletinu malo natucite, lagano posolite pa na nju stavite jednu krišku sira i list pršuta. Preklopite i prikvačite čačkalicama. (Umjesto pršuta možete staviti i krišku šunke u ovitku ili domaće dimljene.)

Pileći punjeni file zatim pecite na ulju na laganoj vatri po 5 minuta sa svake strane da se zapeče. Izvadite piletinu i stavite u posudu da bude na toplom. U posudu u kojoj ste ispekli meso dodajte nasjeckanu rajčicu i šampinjone pa dinstajte 10 do 15 minuta.


Potom dodajte senf, vrhnje za kuhanje, bijelo vino, papar i malo prokuhajte. Zatim vratite piletinu i prokuhajte još 10 do 15 minuta.

Autor:Z.G./Dnevno.hr
loading...
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.