Sojini medaljoni u ukusnom umaku: Cjelovit obrok bez mesa neće vas razočarati
PILEĆI AJNGEMAHTEC: Vraća u djetinjstvo i okrepljuje u trenu
Domaća pileća juha vraća nas u djetinjstvo i okrepljuje u trenu. Recept za naše čitatelje donosi Moslavačka priča, seosko imanje iz srca Moslavine.
Sastojci za 10 osoba:
ž2 pileća hrbata
2 glavice crvenog luka
4 mrkve
½ glavice celera
1 korijen peršina
½ kg graška
0,05 l ulja
5 jaja
0,25 kg brašna
sol i papar po želji
Priprema:
Narežite luk i korjenasto povrće na kockice i ispržite ih na ulju. Dodajte pileći hrbat narezan na kockice, ispržite ga i zalijte vodom. Kuhajte dok meso ne omekša te začinite po volji. Od jaja, brašna i ulja napravite smjesu na noklice te ih malom žličicom dodajte u juhu koja vrije.
MOSLAVAČKA PRIČA: Popularno seosko imanje otkriva nam sve tajne sedam tradicionalnih jela
Komentari
odražavaju
stavove
njihovih
autora,
ali
ne
nužno
i
stavove
portala
Dnevno.hr.
Molimo
čitatelje
za
razumijevanje
te
suzdržavanje
od
vrijeđanja,
psovanja
i
vulgarnog
izražavanja.
Portal
Dnevno.hr
zadržava
pravo
obrisati
komentar
bez
najave
i/li
prethodnog
objašnjenja.