Shutterstock

PIKANTNI JUNEĆI GULAŠ: Jelo koje će vas oboriti s nogu!

Autor: Zlatko Govedić

Ako volite ljutu hranu, pokušajte s ovim receptom.

Sastojci:

500 g junetine

2 glavice luka

150 g mrkve

20 ml ulja

250 g sjeckanog rajčice




1 žličica ljute paprike

1/2 žlice ajvara

režanj češnjaka




1/2 čili papričice

1 žlica soka od rajčice

1/2 žlice brašna

1 žlica peršina

sol

papar

Priprema:

Na ulju popržite junetinu isječenu na kockice te dodajte sjeckani luk i naribanu mrkvu.

Dinstajte 5 minuta, sklonite s vatre i umiješajte sok od rajčice, mljevenu papriku i usitnjen češnjak.

Vratite na vatru, dodajte sjeckanu čili papričicu i rajčicu, posolite i popaprite.

Dodajte 8 dl vode i kuhajte poklopljeno oko 50 minuta, dok meso ne omekša.

Brašno razmutite u malo vode i umiješajte u gulaš.

Kratko prokuhajte, umiješajte ajvar i pospite peršinom.

Autor:Zlatko Govedić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.