MakeItHealthy

PESTO S TIKVICOM: Odličan namaz ili umak za tjesteninu!

Autor: Zlatko Govedić

Pesto s indijskim oraščićima i bosiljkom i grilana tikvica čine odličan “umak” za pašticu. Umjesto indijskih oraščića mogu se koristiti i bademi, a ne bi bilo loše i zapeći ih prethodno na tavi, kako bi okus na koncu bio nešto intenzivniji.

Sastojci:

1 tikvica

30 g svježeg bosiljka

1 režanj češnjaka

60 g ribanog parmezana

100 g indijskih oraščića

50-70 ml maslinova ulja

himalajska sol

papar

Priprema:

Tikvicu narezati na kolutiće i grilati na rebrastoj tavi dok se ne zapeće i lagano ne omekša. Bosiljak, češnjak, tikvicu i parmezan blendati u multipraktiku, dodati začine po okusu.

Za kraj dodati i oraščiće i blendati do željene teksture. Dodati i ulje, te kratko pulsirati, za kraj može i malo ručno promiješati.

Ako želite, možete dodati i malo više bosiljka ili sira, piše Fitness.

Autor:Zlatko Govedić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.