Popečci s mladim lukom: Zdrava namirnica podiže svako jelo
PESTO S TIKVICOM: Odličan namaz ili umak za tjesteninu!
Pesto s indijskim oraščićima i bosiljkom i grilana tikvica čine odličan “umak” za pašticu. Umjesto indijskih oraščića mogu se koristiti i bademi, a ne bi bilo loše i zapeći ih prethodno na tavi, kako bi okus na koncu bio nešto intenzivniji.
Sastojci:
1 tikvica
30 g svježeg bosiljka
1 režanj češnjaka
60 g ribanog parmezana
100 g indijskih oraščića
50-70 ml maslinova ulja
himalajska sol
papar
Priprema:
Tikvicu narezati na kolutiće i grilati na rebrastoj tavi dok se ne zapeće i lagano ne omekša. Bosiljak, češnjak, tikvicu i parmezan blendati u multipraktiku, dodati začine po okusu.
Za kraj dodati i oraščiće i blendati do željene teksture. Dodati i ulje, te kratko pulsirati, za kraj može i malo ručno promiješati.
Ako želite, možete dodati i malo više bosiljka ili sira, piše Fitness.