fbpx
Foto: Depositphotos

PATLIDŽAN IZ PEĆNICE NA TURSKI NAČIN: Svi će tražiti repete

Autor: Dnevno.hr/ T. Š.

Patlidžan iz pećnice na turski način mnogi zovu kraljem ljetne trpeze i to s razlogom! Isprobajte recept zbog kojeg će vas svi tražiti repete!

Sastojci:

2 patlidžana (narezati na polovine)
sol po ukusu
4 režnja češnjaka
4 glavice crvenog luka (narezati na tanke kolutove)
250 ml maslinova ulja
1 žličica sjeckanog peršina
2 rajčice (sitno narezane)


Priprema:

U gornjem dijelu patlidžana napraviti nekoliko dubokih proreza. Staviti ih u cjedilo i posoliti. Ostaviti da se ocijede oko sat vremena. Prije toga zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva celzija. Na dvije žlice maslinova ulja 10 minuta pržiti bijeli i crveni luk. Posoliti, dodati rajčicu i pržiti još 15 minuta.

Preostalo  maslinovo ulje zagrijati do vrlo visoke temperature.

Plavi patlidžan pržiti oko 15 minuta, dok unutrašnjost ne omekša. Staviti ga u lim za pečenje i napuniti smjesom od luka. Peći od 25 do 30 minuta, dok potpuno ne omekša. Na to staviti narezani peršin.

Poslužiti toplo.




Autor:Dnevno.hr/ T. Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.