PAPRIKE S ČEŠNJAKOM: Savršeno zimsko jelo uz jednu malu manu – nakon njih, nema ljubljenja!

Autor: Dnevno

Izvrsno jelo koje može biti i samostalan obrok!

Sastojci:

1 kg mesnate paprike babure

100 ml ulja

180 g kiselog vrhnja

180 ml jogurta

100 ml vode




1 žlica brašna

češnjak

sol




papar

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.

Paprike očistite od peteljki pa ih prerežite po sredini i potom svaki dio na dva ili tri dijela (ovisi o veličini paprika).

Premažite uljem lim za pečenje pa poredajte papriku, prvo jedan red koji treba malo nauljiti, posoliti i popapriti pa drugi red.

Između nasjeckajte češnjak ili ga pospite granulama ili prahom, po ukusu.

Papriku stavite u pećnicu da se peče oko sat vremena. Nakon pečenja trebalo bi da je paprika otpustila, na vrhovima da ju je malo toplina pećnice čak i zapekla, a na ubod vilicom da bude mekana, a ne da se raspada.

Umutite potom kiselo vrhnje, jogurt i brašno pa nalijte vodu i opet umutite. Potom dodajte sol i papar. Može i peršinov list, malo češnjaka u prahu ili granulama, pa lagano prelijte preko paprike vodeći računa da svuda prelijete podjednako.

Paprika u limu treba biti gusto poslagana, čak i jedna preko druge da bi, kada se bude prelila, cijela bila u tom “soku”.

Vratite u pećnicu još 30 minuta ili dok ne procijenite da je dovoljno.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.