fbpx

PALENTA S ČEŠNJAKOM: Zvijezdu hrvatske tradicijske kuhinje poslužite kao prilog ili glavno jelo!

Autor: Dnevno.hr/Š. P.

Uvrstite je na jelovnik!

Sastojci:
5 čaša vode
1 čaša palente
2 režnja češnjaka
1 i pol žličica soli
2 žlice maslaca
2 žlice kiselog vrhnja

Priprema:
Vodu, usitnjeni češnjak i sol stavite u veliki lonac debeloga dna dok ne zakipi. Zatim polako uspite palentu i miješajte cijelo vrijeme. Malo smanjite vatru, toliko da palenta lagano ključa poput lave. Kuhajte oko 45 minuta povremeno miješajući, ako se tijekom kuhanja palenta počne lijepiti za dno lonca, ulijte malo vode i dobro promiješajte. Potkraj kuhanja umiješajte maslac. Gotovu palentu poslužite s jogurtom, vrhnjem ili nekim drugim omiljenim sastojkom.


Autor:Dnevno.hr/Š. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.