Sirova torta od malina: Osvaja na prvi, osvježavajući zalogaj
PALENTA S ČEŠNJAKOM: Zvijezdu hrvatske tradicijske kuhinje poslužite kao prilog ili glavno jelo!
Uvrstite je na jelovnik!
Sastojci:
5 čaša vode
1 čaša palente
2 režnja češnjaka
1 i pol žličica soli
2 žlice maslaca
2 žlice kiselog vrhnja
Priprema:
Vodu, usitnjeni češnjak i sol stavite u veliki lonac debeloga dna dok ne zakipi. Zatim polako uspite palentu i miješajte cijelo vrijeme. Malo smanjite vatru, toliko da palenta lagano ključa poput lave. Kuhajte oko 45 minuta povremeno miješajući, ako se tijekom kuhanja palenta počne lijepiti za dno lonca, ulijte malo vode i dobro promiješajte. Potkraj kuhanja umiješajte maslac. Gotovu palentu poslužite s jogurtom, vrhnjem ili nekim drugim omiljenim sastojkom.
Komentari
odražavaju
stavove
njihovih
autora,
ali
ne
nužno
i
stavove
portala
Dnevno.hr.
Molimo
čitatelje
za
razumijevanje
te
suzdržavanje
od
vrijeđanja,
psovanja
i
vulgarnog
izražavanja.
Portal
Dnevno.hr
zadržava
pravo
obrisati
komentar
bez
najave
i/li
prethodnog
objašnjenja.