
RIŽOTO OD CRVENOG RADIĆA: Kremasti specijalitet u kojeg ćete se zaljubiti!
Uvrstite je na jelovnik!
Sastojci:
5 čaša vode
1 čaša palente
2 režnja češnjaka
1 i pol žličica soli
2 žlice maslaca
2 žlice kiselog vrhnja
Priprema:
Vodu, usitnjeni češnjak i sol stavite u veliki lonac debeloga dna dok ne zakipi. Zatim polako uspite palentu i miješajte cijelo vrijeme. Malo smanjite vatru, toliko da palenta lagano ključa poput lave. Kuhajte oko 45 minuta povremeno miješajući, ako se tijekom kuhanja palenta počne lijepiti za dno lonca, ulijte malo vode i dobro promiješajte. Potkraj kuhanja umiješajte maslac. Gotovu palentu poslužite s jogurtom, vrhnjem ili nekim drugim omiljenim sastojkom.
RIŽOTO OD CRVENOG RADIĆA: Kremasti specijalitet u kojeg ćete se zaljubiti!
JADRANSKE KOZICE S VALJUŠCIMA: Brza i jednostavna priprema
MOSLAVAČKA PRIČA: Popularno seosko imanje otkriva nam sve tajne sedam tradicionalnih jela
HOBOTNICA NA TOPLO: Idealan ljetni obrok kojem je teško odoljeti!