
Juha koju ili obožavate ili ne možete smisliti! Ako je radite po ovom receptu, nema tko ju neće zavoljeti!
Ovo je savršena slatko-kisela kombinacija za vrele ljetne dane.
Sastojci:
2 jajeta
130 g šećera
50 g brašna
50 g kakao praha
200 g višanja bez koštica
300 ml slatkog vrhnja
1 vrećica želatine
200 g krem sira
250 g čokolade za kuhanje
30 ml ulja
NA ČAŠE! BEZ VAGE! BEZ MIKSERA I PRLJAVOG SUĐA: Kolač koji ćete obožavati
Priprema:
U posudu ubacite jaja i dodajte 70 g šećera pa mutite mikserom dok se šećer ne rastopi. Dodajte polovicu pripremljenog kakao praha i brašno pa miješajte kuhačom dok se sastojci ne sjedine.
Prebacite tijesto u okrugli kalup obložen papirom za pečenje. Pecite 15 minuta u pećnici na 180 stupnjeva.
U lončić na stavite želatinu i ulijte 50 ml vode. Kada voda provri, sklonite lončić s vatre.
U posudu ulijte slatko vrhnje, mutite mikserom, dodajte preostali šećer i mutite dok šlag ne dobije potrebnu čvrstoću. U šlag dodajte malo želatine pa izmutite mikserom. Preostalu želatinu dodajte u posudu s krem sirom.
Dodajte preostali kakao i promiješajte sastojke. Smjesu ulijte u posudu sa šlagom pa izmutite mikserom. Dodajte višnje i mutite mikserom dok se nadjev ne sjedini.
Nadjev nanesite na biskvit u kalupu. Čokoladu otopite s malo ulja. Rastopljenu čokoladu nanesite na nadjev u kalupu. Preostalu čokoladu nanesite na radnu površinu i raširite.
Stavite tortu u hladnjak da se stegne.
Juha koju ili obožavate ili ne možete smisliti! Ako je radite po ovom receptu, nema tko ju neće zavoljeti!
Razbijte monotoniju pripremanja piletine! Ova hrskava varijanta mogla bi vam postati nova strast!
SARMA IZ PEĆNICE! OVO JOŠ NISTE VIDJELI! Prejednostavno je: ‘Ova sarma se ne treba baš ništa paziti, sve odradi pećnica’
Omiljeni kolač svih generacija! Kremaste kocke od kojih se nećete moći odvojiti!