Recept star više od 100 godina: Pripremite savršenu pincu za Uskrs
OVO JOŠ NISTE KUŠALI! Oduševit će vas piletina s kozjim sirom i medom
Ukusna, sočna i hrskava!
Sastojci:
- 4 komada pilećih prsa, bez kosti
- 200 g mekanog kozjeg sira
- 4 grančice svježeg timijana, plus 1 čajna žlica
- 5 g nasjeckanog svježeg timijana
- 2 jušne žlice/30 ml bistrog meda
- 1 čajna žlica paprike u prahu, plus dodatak za posipanje na kraju
- 2 žute i 2 crvene paprike, bez sjemenki i debelo narezane
- 1 crveni luk, debelo narezan
- 2 jušne žlice/30 ml maslinovog ulja
- sol
- papar
- čačkalice
Priprema:
Oštrim nožem zarežite dubok prorez u svakom komadu pilećih prsa, tako da napravite džepić. Unutra stavite kozji sir i po grančicu timijana. Zatvorite džepiće i učvrstite ih navlaženim čačkalicama.
Pileća prsa stavite na lim za pečenje i premažite medom. Začinite i pospite paprikom u prahu. Pecite ispod grilla 7-8 minuta, ili dok ne dobiju zlatnosmeđu boju. Okrenite i pecite drugu stranu 7-8 minuta, dok ne omekšaju. Odstranite čačkalice.
U međuvremenu, uvaljajte paprike i luk u ulje. Zagrijte posudu za roštilj i pecite povrće 3-4 minute, dok ne dobije zlatnu boju, jednom okrećući. Također ga možete peći ispod unaprijed zagrijanoga grilla. Pospite nasjeckanim timijanom, rasporedite na tanjure i odozgo stavite pileća prsa.
Pospite s malo paprike u prahu.
ZADNJE VIJESTI
Bogata salata s pečenom tikvicom: Savršena kombinacija svježine i hrskavosti
Pohani sir s marmeladom od brusnice: Spoj okusa koji oduševljava
Započnite tjedan uz smoothie od borovnica i bademova mlijeka: Sve što vam treba u jednoj čaši