Pinterest

OVO JOŠ NISTE KUŠALI! Oduševit će vas piletina s kozjim sirom i medom

Autor: Z.G./Dnevno.hr

Ukusna, sočna i hrskava!

Sastojci:

  • 4 komada pilećih prsa, bez kosti
  • 200 g mekanog kozjeg sira
  • 4 grančice svježeg timijana, plus 1 čajna žlica
  • 5 g nasjeckanog svježeg timijana
  • 2 jušne žlice/30 ml bistrog meda
  • 1 čajna žlica paprike u prahu, plus dodatak za posipanje na kraju
  • 2 žute i 2 crvene paprike, bez sjemenki i debelo narezane
  • 1 crveni luk, debelo narezan
  • 2 jušne žlice/30 ml maslinovog ulja
  • sol
  • papar
  • čačkalice

Priprema:

Oštrim nožem zarežite dubok prorez u svakom komadu pilećih prsa, tako da napravite džepić. Unutra stavite kozji sir i po grančicu timijana. Zatvorite džepiće i učvrstite ih navlaženim čačkalicama.

Pileća prsa stavite na lim za pečenje i premažite medom. Začinite i pospite paprikom u prahu. Pecite ispod grilla 7-8 minuta, ili dok ne dobiju zlatnosmeđu boju. Okrenite i pecite drugu stranu 7-8 minuta, dok ne omekšaju. Odstranite čačkalice.

U međuvremenu, uvaljajte paprike i luk u ulje. Zagrijte posudu za roštilj i pecite povrće 3-4 minute, dok ne dobije zlatnu boju, jednom okrećući. Također ga možete peći ispod unaprijed zagrijanoga grilla. Pospite nasjeckanim timijanom, rasporedite na tanjure i odozgo stavite pileća prsa.

Pospite s malo paprike u prahu.




Autor:Z.G./Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.