fbpx
Foto: Public Domain Images

Ovo je najkremastija piletina u umaku od gljiva: Toliko se jednostavno spravlja da ju mogu skuhati i djeca!

Autor: Maja Štefanac

Volite kuhati, ali jednostavno nemate previše vremena? Poželjeli ste pojesti nešto “na brzinu”, ali nemate ideja?

Donosimo vam recept koji je toliko ukusan a jednostavan da ga čak i djeca mogu napraviti.

Sastojci:

600 g piletine

500 g gljiva

500 ml vrhnja za kuhanje

1 žličica timijana

1 žličica ružmarina




1 žličica luka u prahu

1 žličica češnjaka u prahu

 3 češnja češnjaka

1 veza peršina




 sol

papar

malo maslaca

Priprema:

Pomiješajte začine kojima ćete prelijevati meso. Luk i češnjak u prahu, ružmarin, timijan, sol i papar stavite preko mesa na obje strane.

Ispržite meso sa svih strana. Odložite meso i dodajte maslac u tavu. Dodajte gljive isjeckane na listiće, stavite sol i papar, pa dodajte ružmarin, timijan i sjeckani peršin.

Na kraju dodajte vrhnje za kuhanje i parmezan.

Prokuhajte 5 do 10 minuta.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.