
Pohane jabuke ispunit će dom neodoljivim mirisom
Recept iz srca Bosne!
0,5 kg janjetine
1,5 kg mljevene junetine
4 – 5 češanja češnjaka
2% od ukupne količine mesa soli
2 žličice sode bikarbone
Priprema:
Meso isjeckajte na kockice, dobro posolite, izmiješajte i prelijte s oko 100 ml vode i češnjaka koje ste ranije prokuhali. Smjesu izmiješajte i ostavite da odstoji preko noći u hladnjaku.
Dan poslije: Smjesu sameljite u stroju za meso dva puta i ostavite da stoji nekoliko sati na sobnoj temperaturi, a zatim je ponovno stavite u hladnjak.
Prije nego što počnete oblikovati ćevape, u smjesu umiješajte sodu bikarbonu.
Pohane jabuke ispunit će dom neodoljivim mirisom
Tjestenina u umaku s piletinom: Neodoljiva mirisom i okusom
Internet bruji o ovim kolačima: Osim neobičnog okusa, bogat je izvor bjelančevina
Veganski bolonjez: Oduševljava i ljubitelje mesa