OVAKO SE TO RADI U BOSNI: Donosimo recept za originalne sarajevske ćevape!

Autor: Dnevno

Recept iz srca Bosne!

0,5 kg janjetine


1,5 kg mljevene junetine

4 – 5 češanja češnjaka

2% od ukupne količine mesa soli

2 žličice sode bikarbone

Priprema:

Meso isjeckajte na kockice, dobro posolite, izmiješajte i prelijte s oko 100 ml vode i češnjaka koje ste ranije prokuhali. Smjesu izmiješajte i ostavite da odstoji preko noći u hladnjaku.

Dan poslije: Smjesu sameljite u stroju za meso dva puta i ostavite da stoji nekoliko sati na sobnoj temperaturi, a zatim je ponovno stavite u hladnjak.




Prije nego što počnete oblikovati ćevape, u smjesu umiješajte sodu bikarbonu.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.