Shutterstock

Ovako ćete dobiti palačinke iz snova: najmekše moguće i pjenaste strukture

Autor: Z.G./Dnevno.hr

Standardni recept za palačinke svi znate i lako ga je napraviti, no ovaj detalj pomoći će vam da napravite idealne poslastice koje ćete spravljati iznova i iznova.

Priprema:

Napravite smjesu za palačinke na uobičajen način, uz malu izmjenu tako da bjelanjke odvojite od žumanjaka. Žumanjke umutite u smjesu, a bjelanjke stavite na stranu.

Kada u smjesu stavite sve sastojke (osim bjelanjaka), dobro ih promiješajte.

Od bjelanjaka napravite umućeni snijeg (da ne bude ni mekan ni čvrst). Potom u smjesu polako dodajte umućene bjelanjke.

Upravo taj umućeni snijeg dat će palačinkama pjenastu strukturu, mekoću i fantaziju ukusa. Toliko su savršene da čak i kada se ohlade i odstoje, neće postati žilave.

Autor:Z.G./Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.