Sirova torta od malina: Osvaja na prvi, osvježavajući zalogaj
OVA ĆE VAS TORTA BACITI U TRANS: ‘Crni princ’ je slastica pred kojom bi se naklonili i kraljevi!
Prozračna i pjenasta, a opet puna okusa, ova je torta pravi izbor za vikend – oduševit će vaše ukućane i tražit će još. Čokoladna diva pod nazivom “Crni princ” prava je eksplozija okusa, ali i mirisa. recept nađite u nastavku:
Sastojci:
250 g brašna
250 ml kefira ili kiselog mlijeka
50 g kakao praha
300 g šećera
3 jaja
žličica sode bikarbone
žličica praška ze pecivo
4 žlice ulja
600 ml slatkog vrhnja
100 g tamne čokolade ili čokolade za kuhanje
50 g maslaca
Priprema:
Jaja i šećer miksajte dok se smjesa ne udvostruči, pa dodajte kefir i ulje. U drugoj posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo i kakao prah, pa sjedinite suhu i mokru smjesu.
Smjesu za crni biskvit možete ispeći u nauljenom i pobrašnjenom okruglom kalupu za tortu odjednom ili u dva navrata. Provjerite čačkalicom kad je biskvit gotov.
Biskvit, ako ste ga pekli u jednom komadu, presjecite na četiri dijela, odnosno na po dva dijela ako ste pekli dva odvojena biskvita.
Slatko vrhnje izmiksajte, pa premažite svaki dio biskvita. Ostavite malo kako biste premazali cijelu tortu. Na pari otopite čokoladu i maslac, pa prelijte čokoladnu glazuru preko torte. Dobro ohladite prije rezanja.