
ROLADA S KEKSOM: Obožavat ćete ovaj desert s preukusnom kremom od lješnjaka!
Trud će vam se isplatiti!
Sastojci:
1 kg janjetine
1 kg krumpira narezanog na kriške
3 dl maslinova ulja
½ kg graška, boba, artičoka
½ dl bijelog vina
sol
papar u zrnu
Priprema:
Na komade narežite kilogram malo masnijeg janjećeg mesa.
Na jaku vatru stavite ga pirjati u posudi na maslinovu ulju s kilogramom krumpira rezanog na kriške, graškom, bobom i artičokom uz još dva luka i dvije mrkve rezane na fete.
Nakon nekoliko minuta prelijte bijelim suhim vinom, dodajte papar u zrnu i posolite, pa kad uskuha, prelijte još i s malo vruće vode (otprilike dva decilitra).
ROLADA S KEKSOM: Obožavat ćete ovaj desert s preukusnom kremom od lješnjaka!
SLOŽENAC S PRŠUTOM: Mnogi kažu da je ‘bolji od lazanja’! Pripremite ovo savršenstvo i uvjerite se sami
PRIPREMITE PAŠTETU OD BAKALARA: Ovaj namaz osvaja okusom i teksturom!
POGAČICE S PEKMEZOM: Slasna bakina peciva za doručak, ručak i večeru!