Shutterstock

OTKRIVAMO: Ovako ćete skuhati savršeni krumpir! Sočan, mekan i kremast poput maslaca

Autor: Z.G./Dnevno.hr

Kada kuhamo krumpir ponekad se razočaramo jer ispadne presuh pa od njega neplanirano pravimo pire. Kako biste dobili savršeno skuhan krumpir držite se ovog recepta.

Sastojci:

  • krumpir (koliko vam treba)
  • češnjak
  • lovorov list
  • maslac
  • sol
  • papar

Priprema:

Stavite u vodu manje ili nasjeckane veće krumpire. Na svaki dodajte po jedan češanj češnjaka, lovorov list i nekoliko zrna crnog papra. Dodajte hladnu vodu, posolite i stavite da se kuha na srednjoj vatri.

Kako biste utvrdili je li krumpir gotov u njega zabodite vilicu ili čačkalicu. Unutrašnjost mora biti mekana, ali vodite računa da ga ne prekuhate kako se krumpir ne bi raspao.

Kada su se skuhali, ocijedite ih i izvadite sve dodatke koji su se kuhali.

Prepolovite ih dok su još vrući, dodajte po dvije do četiri žlice maslaca sobne temperature pa posolite i popaprite.

Autor:Z.G./Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.