Pinterest

Osvježavajuća i lagana poslastica: Žuta voćna torta

Autor: Z.G./Dnevno.hr

Ovu slasticu brzo ćete ponovno željeti napraviti.

Sastojci:

  • 3 jajeta
  • 3 žlice šećera
  • 3 žlice brašno
  • 1/2 vrećice praška za pecivo
  • 1 manje pakovanje piškota

Sastojci za nadjev:

  • 500 ml mlijeka
  • 130 g maslaca
  • 1 vrećica pudinga od vanilije
  • 3 žlice gustina
  • 150 g šećera
  • 180 ml kiselog vrhnja
  • 300 g nektarina
  • 300 g marelica
  • 300 ml slatkog vrhnja

Priprema:

Izmutite bjelanjke sa šećerom. Dodajte žumanjke i na kraju brašno pomiješano s praškom za pecivo. Stavite koru da se peče. Odvojite malo mlijeka od ukupne količine te razmutite puding i gustin, a ostatak mlijeka stavite sa šećerom da provrije. Kad mlijeko provrije, ukuhajte puding i gustin, pa ostavite da se ohladi.

Kad se ohladi, sjedinite s omekšalim maslacem te na kraju dodajte kiselo vrhnje. Sve lijepo sjedinite. Breskve i marelice nasjeckajte. Ispečenu koru presijecite na pola po dužini.

Na donju koru stavite malo nadjeva pa rasporedite marelice. Potom u sredini rasporedite piškote, pa opet stavite nadjev i preko rasporedite nektarine. Stavite drugu polovinu kore i preko ostatak nadjeva i ostatak voća.

Izmutiti slatko vrhnje i premažite tortu te ju ukrasite po želji. Ostavite da se dobro ohladi te poslužite.

Autor:Z.G./Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.