Pinterest

ORAH KOCKE: Savršen desert za sve ljubitelje intenzivnog okusa ovog jesenskog ploda!

Autor: Zlatko Govedić

Ovaj kolač može poslužiti kao desert za svečani ručak.

Sastojci za biskvit:

25 dag mljevenih oraha

4 jajeta

20 dag šećera u prahu

15 dag maslaca

4 dag brašna

1 žlica ruma

5 žlica mlijeka

Sastojci za nadjev:

10 dag šećera u prahu

15 dag mljevenih oraha

5 žlica mlijeka

1 žlica ruma

15 dag maslaca (stavite ga na sobnu temperaturu da bude mekan)

Priprema:

Za biskvit pjenasto umutite žumanjke sa šećerom. Dodajte mljevene orahe, pa naizmjenično dodavati brašno i snijeg od bjelanjaka. Na plitki lim za pečenje stavite masni papir, ulijte smjesu i pecite na 180 stupnjeva 20 minuta.

Kada je biskvit pečen, izvadite iz pleha i odstraniti papir pa biskvit prerezati na tri jednaka dijela i pustite da se ohladi.

Šećer u prahu pomiješajte s mljevenim orasima i prelijte vrućim mlijekom, dodajte žlicu ruma i na kraju umiješajte maslac.

Slažite red biskvita, red kreme. Završite s kremom koja se može ukrasiti s malo mljevenih oraha ili naribanom čokoladom za kuhanje.

Nakon 20 minuta zabodite čačkalicu u sredinu kolača pa ako se tijesto ne uhvati, znači da je pečen, a ako se na čačkalicu uhvatilo tijesto, pecite još 5 do 10 minuta.

Autor:Zlatko Govedić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.