
KREMASTI PUDING-KOLAČ: Nezaboravna čarolija okusa koju će obožavati svi ukućani!
Krvavice sa zeljem – jedinstven tradicionalni recept koji će vas oduševiti!
Sastojci:
glavica kiselog rezanog kupusa
1 žlica domaće svinjske masti
2 veće glavice luka i režanj češnjaka
crvena paprika, sol, papar
4 veće krvavice
60 dag krumpira
lovorov list i nekoliko listića peršina
Priprema:
Za pripremu jela trebat će vam oko sat vremena, a počinje tako da se kupus opere u hladnoj vodi, a na masti se propirja nasjeckani luk, dodaju mu se začini i narezani kiseli kupus te se sve pirja oko 30 minuta uz povremeno podlijevanje vodom. U međuvremenu ogulite krumpir i stavite ga kuhati, a na tavu poližite krvavice i pecite oko pola sata. Krvavice su pečene kada kožica postane hrskava. Nakon što ste završili s pirjanjem kupusa, dodajte mu krvavice, a jelo poslužite s pire-krumpirom koji ste pripremili po ukusu. Ako želite da vaše jelo bude pikantnije, dodajte kupusu malo ljute paprike. Uz ovo jelo svakako se počastite čašom vina ili piva, a premda jedete krumpir, dobro je jesti ga uz topao crni kruh, domaći, naravno.
KREMASTI PUDING-KOLAČ: Nezaboravna čarolija okusa koju će obožavati svi ukućani!
Punjene krumpir-palačinke: Komotno mogu zamijeniti i glavno jelo za ručak!
BAKLAVA OD VIŠANJA: Oduševit će vas ova varijanta poznatog orijentalnog deserta
NAMAZ OD LUKA: Čim pročitate recept, na pamet će vam pasti sto ideja za njegovu namjenu!