Sojini medaljoni u ukusnom umaku: Cjelovit obrok bez mesa neće vas razočarati
OMILJENO JELO U CIJELOJ DOMOVINI: Grah s kiselim kupusom i kobasicama
Ovo jelo možete napraviti za svaku prigodu, a najbolje za veća obiteljska i prijateljska druženja.
Sastojci:
- 30 dag graha
- 25 dag kiselog kupusa
- 2 para kobasica za kuhanje
- 10 dag suhe slanine
- 2 glavice luka
- 2 češnja češnjaka
- 1 lovorov list
- mljevena slatka crvena paprika
- ulje
- sol
- papar
- zeleni začini (po želji)
Priprema:
Prethodnoga dana grah dobro operite, namočite u hladnu vodu, a sutradan ga ocijedite, stavite u hladnu vodu i kuhajte s lovorovim listom.
Posebno na ulju popržite nasjeckani luk, dodajte nasjeckani češnjak i kiseli kupus i, uz lagano podlijevanje toplom vodom, pirjajte da posve omekša.
Slaninu narežite na kockice, popržite je, dodajte mljevenu papriku i uspite u grah, pa pomiješajte grah i pirjani kiseli kupus. Posolite, dodajte papar i začine po želji te kuhajte zajedno.
Kobasice zasebno skuhajte i zapecite, pa poslužite s grahom.
Komentari
odražavaju
stavove
njihovih
autora,
ali
ne
nužno
i
stavove
portala
Dnevno.hr.
Molimo
čitatelje
za
razumijevanje
te
suzdržavanje
od
vrijeđanja,
psovanja
i
vulgarnog
izražavanja.
Portal
Dnevno.hr
zadržava
pravo
obrisati
komentar
bez
najave
i/li
prethodnog
objašnjenja.