
Sočni ćevapi: Autentičan okus koji zahtijeva malo pažnje
Ovaj recept probudit će u vama sjećanja iz djetinjstva, sjećanja na bakinu kuhinju.
Sastojci:
2 srednje velike repe
½ kg domaćeg svježeg sira
5 dl domaćeg kiselog vrhnja
½ kg glatkog brašna
1 žlica čiste svinjske masti
10 dl mlijeka
10 dkg šećera
1 dkg soli
1 jaje
Priprema nadjeva:
Repu oguliti, naribati i prokuhati 45 minuta. Nakon što se repa prokuha, repu 3 do 4 puta isprati i dobro ocijediti višak vode. Ocijeđenu repu zaliti s 5 dl mlijeka i ostaviti da odstoji 4 sata. U repu umiješati sir, jedno jaje, šećer i sol. Sve zajedno dobro promiješati.
Priprema tijesta:
Umiješati ½ kg brašna, 5 dl mlijeka, prstohvat soli i malo masti pa sve zajedno dobro zamijesiti. Tijesto ostaviti 1 sat da odstoji.
Priprema domaćih štrukli:
Razvući tijesto veoma tanko i ravnomjerno nadjenuti nadjevom. Preklopiti tijesto s jedne i druge strane u savijaču, te zatim razrezati. Posudu za pečenje premazati čistom svinjskom mašću, složiti izrezane komade i zaliti vrhnjem. Peći u pećnici na 200 stupnjeva 30 minuta do žarke boje kore.
Sočni ćevapi: Autentičan okus koji zahtijeva malo pažnje
Zapečene palačinke s malinama i sirom: Omiljena slastica na malo drugačiji način
Iskoristite vikend za pripremu domaćeg pekmeza od tri vrste voća
Pažljivo pripremljena punjena pureća prsa oduševit će svakog gosta