Pinterest

Omiljeni baranjski recept: Krumpir paprikaš s pireom od rajčice

Autor: Z.G./Dnevno.hr

Uživat ćete u ovoj domaćoj deliciji.

Sastojci:

  • 1 kg krumpira
  • 2 glavice luka
  • 1 žlica pirea od rajčice
  • 4 žlice kiselog vrhnja
  • 1 žlica brašna
  • mljevena crvena paprika (slatka)
  • ulje
  • vegeta
  • sol

Priprema:

Krumpir ogulite, operite i narežite na kocke. Na ulju popržite nasjeckani luk, dodajte brašno i mljevenu papriku, a zatim narezani krumpir.

Posolite, zalijte vodom da sve bude pokriveno i kuhajte da krumpir posve omekša. Tada dodajte kiselo vrhnje pomiješano s pireom od rajčice i vegetom pa lagano kuhajte još 5 minuta.

Poslužite toplo uz salatu od matovilca i domaću pogaču.

Autor:Z.G./Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.