Pinterest

ODVALIT ĆETE NA OVO! Evo kako se radi pravi teleći kebab

Autor: Z.G./Dnevno.hr

Ovo je fenomenalna kombinacija ukusnog mesa i pravih začina.

Sastojci:

  • 1,5 kg mljevene teletine
  • 2 crvene paprike
  • 1 glavica luka
  • 3 češnja češnjaka
  • 1 žlica soli
  • 1 žlica soka rajčice
  • 1 žličica miloduha
  • 1 žličica ljute mljevene paprike
  • 1 žličica papra

Priprema:

U blender stavite luk, češnjak i papriku pa sve sameljite, ali ne u kašu, nego na sitne komadiće. U veliku posudu stavite mljeveno meso. Odozgo dodajte smjesu samljevenu u blenderu, zatim sve začine, sol i sok rajčice pa sve dobro promiješajte.

Smjesu stavite u hladnjak na dva-tri sata da se okusi pomiješaju. Od hladne smjese napravite loptice i nanižite ih na ražnjiće. Pritišćite ih da ostanu tragovi prstiju te pecite na roštilju dok ne dobiju lijepu boju.


Kebab servirajte uz priloge po želji (svježa salata, vrhnje, majoneza, kečap, tartar…), a preporučujemo vam i lepinje ili tortilje.

Autor:Z.G./Dnevno.hr
loading...
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.