fbpx
Foto: Depositphotos

ODRESCI OD MORSKOG PSA: Mekano i sočno meso bogato omega 3 masnim kiselinama

Autor: Dnevno.hr/ T. Š.

Odresci od morskog psa u kukuruznom brašnu oduševit će vas mekoćom i sočnošću, a treba naglasiti i kako je riječ o mesu bogatom omega 3 masnim kiselinama.

Sastojci:

4 odreska morskog psa (600 g)
500 ml mlijeka


sol
crni mljeveni papar
150 ml ulja za prženje

Za paniranje:

80 g kukuruznog brašna
30 g pšeničnog oštrog brašna
1 žličica Vegete (ili mediteranskih začina)

Za umak:

1 jaje
1 žumanjak
1 žličica šećera
1 žličica Gussnela Dolcela
1 žličica naribane limunove korice
sok od jednog limuna

Priprema:




Odreske morskog psa držite u mlijeku 24 sata kako bi se odgorčili. Posušite ih papirnatim ubrusom, posolite i popaprite.
Kukuruzno brašno pomiješajte s oštrim brašnom i mješavinom začina i u tu smjesu uvaljajte odreske. Na zagrijanom ulju pržite pripremljene odreske do zlatnožute boje, potom ih odložite na papirnati ubrus kako bi upili masnoću.
Jaje, žumanjak, šećer i Gussnel dobro istucite te kuhajte na vodenoj pari, neprestano miješajući. Maknite s kupelji te dodajte koricu i sok od limuna pa još kratko kuhajte na vodenoj pari dok ne postane pjenasto.
Posluživanje: Odreske poslužite s pripremljenim umakom i salatom po želji, a sjajno će pristajati i mladi kuhani krumpir s peršinom.

Autor:Dnevno.hr/ T. Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.