Pinterest

ODLIČNO IDE UZ BEČKI ODREZAK: Varivo s mahunama i kiselim vrhnjem

Autor: Z.G./Dnevno.hr

Ovo jelo kao prilog možete kombinirati s brojnim vrstama mesnih delicija.

Sastojci:

  • 1 kg širokih žutih mahuna
  • 1 glavice luka
  • 2 režnja češnjaka
  • 1 mrkva
  • 2 krumpira
  • žlica brašna
  • 1 dl kiselog vrhnja
  • mljevena crvena paprika (slatka)
  • 2 grančice peršinovog lista
  • ulje
  • vegeta
  • sol

Priprema:

Mahune očistite, operite i narežite na komadiće duljine 2 cm. Na zagrijanom ulju popržite nasjeckani luk, dodajte ostruganu, opranu i na ploškice narezanu mrkvu i zajedno malo pržite.

Dodajte narezane mahune, zalijte vodom da sve bude pokriveno i kuhajte da se povrće upola skuha.

Tada dodajte oguljeni, oprani i na kockice narezani krumpir i sve zajedno kuhajte da se povrće potpuno skuha, pa mu dodajte zapržak: na ulju poprženo brašno i mljevenu papriku.

Posolite, pospite vegetom, dodajte nasjeckani češnjak i zajedno kuhajte oko 5 minuta. U zgotovljeno jelo umiješajte kiselo vrhnje i pospite nasjeckanim peršinovim listom.




Autor:Z.G./Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.