Recept star više od 100 godina: Pripremite savršenu pincu za Uskrs
ODLIČNO IDE UZ BEČKI ODREZAK: Varivo s mahunama i kiselim vrhnjem
Ovo jelo kao prilog možete kombinirati s brojnim vrstama mesnih delicija.
Sastojci:
- 1 kg širokih žutih mahuna
- 1 glavice luka
- 2 režnja češnjaka
- 1 mrkva
- 2 krumpira
- žlica brašna
- 1 dl kiselog vrhnja
- mljevena crvena paprika (slatka)
- 2 grančice peršinovog lista
- ulje
- vegeta
- sol
Priprema:
Mahune očistite, operite i narežite na komadiće duljine 2 cm. Na zagrijanom ulju popržite nasjeckani luk, dodajte ostruganu, opranu i na ploškice narezanu mrkvu i zajedno malo pržite.
Dodajte narezane mahune, zalijte vodom da sve bude pokriveno i kuhajte da se povrće upola skuha.
Tada dodajte oguljeni, oprani i na kockice narezani krumpir i sve zajedno kuhajte da se povrće potpuno skuha, pa mu dodajte zapržak: na ulju poprženo brašno i mljevenu papriku.
Posolite, pospite vegetom, dodajte nasjeckani češnjak i zajedno kuhajte oko 5 minuta. U zgotovljeno jelo umiješajte kiselo vrhnje i pospite nasjeckanim peršinovim listom.
ZADNJE VIJESTI
Bogata salata s pečenom tikvicom: Savršena kombinacija svježine i hrskavosti
Pohani sir s marmeladom od brusnice: Spoj okusa koji oduševljava
Započnite tjedan uz smoothie od borovnica i bademova mlijeka: Sve što vam treba u jednoj čaši