fbpx
Pinterest

OBLATNE S JAFFA KEKSOM: Savršena poslastica koja se ne peče! Gotova je za 15 minuta

Autor: Zlatko Govedić

Ovo je uistinu nevjerojatna kombinacija kolača i keksa.

Sastojci:

2 kore oblatne


7 žlica mlijeka

200 g šećera (može i u prahu)

250 g margarina/maslaca

150 g oraha

200 g mljevenog keksa Petit

3 jajeta




100 g čokolade za kuhanje

2 kutije keksa Jaffa

Tost s mljevenim mesom: Brzo se spravlja i sigurno će vas zasititi!




Priprema:

Rastopite margarin/maslac na laganoj vatri, dodajte mlijeko i šećer te miješajte da se istopi šećer.

Dodajte čokoladu za kuhanje, keks i orahe pa na koncu dodajte i izmješana jaja.

Kratko kuhajte na laganoj vatri nekoliko minuta. Ostavite da se malo ohladi.

Oblatne skratite s kraće strane za neka 4 cm.

Prvu koru premažite polovicom nadjeva, zatim poredajte keks Jaffa koji ste prethodno natopili u mlijeku.

Keks poredajte s razmakom za širinu prsta.

Zasebno premažite drugi list oblatne i stavite preko keksa.

Dobro pritisnite oblatnu kako bi se nadjev rasporedio i između keksa. Ostavite da se stegne, najbolje preko noći.

Napomena:

Umjesto mljevenih oraha možete staviti i 100 g kokosa u prahu.

Autor:Zlatko Govedić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.