
PROLJEĆE JE PRAVO VRIJEME ZA JUHU S KOPRIVOM! Veoma je zdrava i pomaže u čišćenju organizma
Ovo je uistinu nevjerojatna kombinacija kolača i keksa.
Sastojci:
2 kore oblatne
7 žlica mlijeka
200 g šećera (može i u prahu)
250 g margarina/maslaca
150 g oraha
200 g mljevenog keksa Petit
3 jajeta
100 g čokolade za kuhanje
2 kutije keksa Jaffa
Tost s mljevenim mesom: Brzo se spravlja i sigurno će vas zasititi!
Priprema:
Rastopite margarin/maslac na laganoj vatri, dodajte mlijeko i šećer te miješajte da se istopi šećer.
Dodajte čokoladu za kuhanje, keks i orahe pa na koncu dodajte i izmješana jaja.
Kratko kuhajte na laganoj vatri nekoliko minuta. Ostavite da se malo ohladi.
Oblatne skratite s kraće strane za neka 4 cm.
Prvu koru premažite polovicom nadjeva, zatim poredajte keks Jaffa koji ste prethodno natopili u mlijeku.
Keks poredajte s razmakom za širinu prsta.
Zasebno premažite drugi list oblatne i stavite preko keksa.
Dobro pritisnite oblatnu kako bi se nadjev rasporedio i između keksa. Ostavite da se stegne, najbolje preko noći.
Napomena:
Umjesto mljevenih oraha možete staviti i 100 g kokosa u prahu.
PROLJEĆE JE PRAVO VRIJEME ZA JUHU S KOPRIVOM! Veoma je zdrava i pomaže u čišćenju organizma
KOLAČ OD SMOKAVA: Neobičan, ali slastan kolač koji se isplati isprobati
PALENTA S ČEŠNJAKOM: Zvijezdu hrvatske tradicijske kuhinje poslužite kao prilog ili glavno jelo!
RIŽA S BROKULOM: Sočno, zdravo i gotovo za tren! Ovo jelo je idealno za sportaše i ljude u pokretu