Sojini medaljoni u ukusnom umaku: Cjelovit obrok bez mesa neće vas razočarati
NUGAT BOMBA KOJU MORATE PROBATI: Ovo je čarolija! Ne peče se! Jednostavna je i božanstvena
Ovo je savršena, kremasta nugat torta.
Sastojci za prvi sloj:
- 70 g maslaca
- 100 g crne čokolade (70 % kakaa)
- 1 dl mlijeka
- 150 g mljevenih lješnjaka
- oko 150 g mljevenog integralnog keksa
Sastojci za drugi sloj:
- 3 jajeta
- 5 žlica šećera u prahu
- 2 vanilin šećera
- 150 g maslaca
- 1 dl vrhnja za šlag
- 100 g mljevenih lješnjaka
Sastojci za treći sloj:
- 4 dl vrhnja za šlag
- 200 g crne čokolade (70 % kakaa),
- 30 g maslaca
Priprema:
Prvi sloj:
Maslac otopite s čokoladom i mlijekom, dodajte keks i lješnjake, sjedinite i istresite na pladanj te formirajte podlogu za torte, spremite u hladnjak..
Drugi sloj:
Izmiksajte žumanjac sa šećerom u prahu i vanili šećerom, bjelanjce posebno umitite u snijeg pa spojite sa žumanjcima i prohujate na pari desetak minuta. Kremu lagano ohladite, dodajte maslac i izmiksajte. Umutite vrhnje za šlag u kremu, na kraju dodajte mljevene lješnjake uz lagano miješanje. Nanesite na prvi sloj i vratite na hlađenje.
Treći sloj:
Vrhnje za šlag zagrijati do vrenja, ali nikako ne dozvoliti da provri. Dodajte čokoladu i miješajte, dok se ona posve ne otopi. Kremu ohladite, dodajte maslac, kratko izmiksajte, pa nanesite preko drugog sloja. Ohladite i uživajte.